MİNİ ELMALI KURABİYELER VE KARNIBAHARLI BROKOLİ SALATASI


sabah kalktıgımda vücudumun resmen ağrıdığını hissettim..sızım sızım sızlıyor hala kemiklerim..greyfurt portakal limon çaylar havada uçuşuyor..selpak çöplüğüm ve bir koca rulo hep basımda:)))
burnumu artık hissetmiyorum..

her an gelebilir tarifin :) az önce eksik kısmını annemden telefondan aldıktan sonra artık yazmak farz oldu :))




MİNİ ELMALI KURABİYELER


hamur;

250 gr tereyag/ margarin

1 çay kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

1 su bardagı yogurt

2 çay bardagı şeker

3 su bardagı un(daha da isteyebilir siz un kavanozunu yanınızda tutun)



iç;


3-4 orta boy elma

1/2 su bardagı kırık ceviz

 2 tatlı kasıgı tarcın

1 çay bardagı toz şeker


**ceviz ve tarcın bana mormal tatta geldi ama daha cok severseniz miktarı arttırabilirsiniz
 

180 derece üstü pembeleşene kadar


mini elmalı turtalar bu tariften baya cıkıyor ..

önce iç harcı için elmalrı rendeleyin,teflon bir tavaya rendelenen elmaları koyun ustune şeker ve tarcını ekleyin..

kısık ateste suyu cıkana kadar sakızımsı bir kıvama gelene kadar pişirin ve kenara bırakın sogusun..

hamur için oda sıcaklıgında tereyag/margarini şekerle krema kıvamına gelene kadar şeker eriyene kadar çırpın..ustune sirke ve yogurdu ekleyip iyice çırpın..

elenmiş k.tozu ve unu azar azar ekleyerek yumusak ve ele yapısmayan bir hamur elde edin

dilerseniz hamuru bir kaç parcaya ayırıp daire şeklinde acın ve 8- 10 pizza dilimi yapıp geniş olan tarafına 1 tatlı kasıgı harctan koyup cok sıkıstırmadan sivri ucuna gore itekleyin,yukardaki fotograftaki gibi mini elmalı kurabiyeler elde edin..





dilersenizde;


yaklasık 30 cmlik tepsiye ikiye ayrılan hamurun bir tanesini yayıp harcı ortasına bosaltın ve diğer hamur parcasını tepsi boyutlarında acıp ustune yayın..

yine aynı ısıda pembeleşene kadar pişirin..






bu aralar ailecek ve arkadaslarımla yiye yiye doymadıgım salata ise;























KARNIBAHARLI BROKOLİ SALATASI



250- 500gr karnıbahar ve brokoli..sarımsak..z.yağ..yogurt..tuz..

işte benim şimdilerdeki takıntım bu...(garip olan tum bunca diyet şeye ragmen bir gram incelmemiş olmak :S gerçi ölçmedim ama )

avuc ıcı kadar ayırdıgım brokolileri yıkıyorum karnıbaharla birlikte..

hemen tencereye ilk önce brokolileri alıp ustune max 1 cay bardagı su ekleyip kapağını kapıyorum

kısık ateste kendi suyuyla pişsin ocaktan almaya yakın karnıbaharlarıda atıyorum(bunları genelde brokoliden daha ufak parcalıyorum) ve haslama suyunu suzup soguması için salata tabagına alıyorum:)

soguyunca bol sarımsaklı yogurt azcıkta zeytin yağ tuz işte tam bir öğün benim için :)))


şimdiden afiyet olsun!

sevgilerimle...

gokche!