ANNEMİN ELMALI KURABİYESİ


























sabah kalktıgımda vücudumun resmen ağrıdığını hissettim..sızım sızım sızlıyor hala kemiklerim..greyfurt portakal limon çaylar havada uçuşuyor..selpak çöplüğüm ve bir koca rulo hep basımda:)))
burnumu artık hissetmiyorum..

her an gelebilir tarifin :) az önce eksik kısmını annemden telefondan aldıktan sonra artık yazmak farz oldu :))




MİNİ ELMALI KURABİYELER

hamur;

250 gr tereyag/ margarin

1 çay kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

1 su bardagı yogurt

2 çay bardagı şeker

3 su bardagı un(daha da isteyebilir siz un kavanozunu yanınızda tutun)



iç;


3-4 orta boy elma

1/2 su bardagı kırık ceviz

 2 tatlı kasıgı tarcın

1 çay bardagı toz şeker


**ceviz ve tarcın bana mormal tatta geldi ama daha cok severseniz miktarı arttırabilirsiniz
 




mini elmalı turtalar bu tariften baya cıkıyor ..

önce iç harcı için elmalrı rendeleyin,teflon bir tavaya rendelenen elmaları koyun ustune şeker ve tarcını ekleyin..

kısık ateste suyu cıkana kadar sakızımsı bir kıvama gelene kadar pişirin ve kenara bırakın sogusun..

hamur için oda sıcaklıgında tereyag/margarini şekerle krema kıvamına gelene kadar şeker eriyene kadar çırpın..ustune sirke ve yogurdu ekleyip iyice çırpın..

elenmiş k.tozu ve unu azar azar ekleyerek yumusak ve ele yapısmayan bir hamur elde edin

dilerseniz hamuru bir kaç parcaya ayırıp daire şeklinde acın ve 8- 10 pizza dilimi yapıp geniş olan tarafına 1 tatlı kasıgı harctan koyup cok sıkıstırmadan sivri ucuna gore itekleyin,yukardaki fotograftaki gibi mini elmalı kurabiyeler elde edin..

180 derece üstü pembeleşene kadar



dilersenizde;


yaklasık 30 cmlik tepsiye ikiye ayrılan hamurun bir tanesini yayıp harcı ortasına bosaltın ve diğer hamur parcasını tepsi boyutlarında acıp ustune yayın..

yine aynı ısıda pembeleşene kadar pişirin..









Sevgilerimle..