ÇİKOLATA DOLGULU MEYVELİ TART..





















aslında bu hafta sonu denediğim minik ikramlıkları yazacaktım ama sırada meyveli tart vardı..

haksızlık yapmayayım :) bu tart hamuru la cucina italiana dergisinin ekinden..

aldıgım ilk sayıda şans eseri tart hamuru idi konu :) yuzumdeki gulumsemeyi gormeliydiniz gercekten cok mutlu olmustum..

şimdiden afiyet olsun...



ÇİKOLATA DOLGULU MEYVELİ TART





tart hamuru için ;

250 gr un

150 gr tereyağ(kesinlikle soğuk)

100gr şeker

2 yumurta sarısı(beyazı asağı posttaki muffinlere:))


dolgu için;

dr oetker dolgu kreması çikolatalı

1-2 adet mandalina

2 adet yerli muz

1 adet kivi


üst için ;

dr oetker tart jöle
(ben suyla yaptım)



rondoya soguk tereyag un ve şekeri ekleyin ekmek kırıntısını andırana kadar çektirin

mermer tezgaha çıkarın hızlı hızlı ovun ve yumurta sarılarını ekleyip fazla yogurmadan buzdolabında 30 dakika - 1saat bekletin hamur kendini toparlasın

çıkardıgınızda merdaneyle cok kalın olmayacak sekilde 27 cmlik tart kalıbına döşeyin(tart kalıbını yaglayın unlayın)

hamura çatal yardımıyla delikler açın

190 derecede yaklasık 20 dakika pişirin


*** tart hamurunun en belirgin ozelliği tereyag sogukken yapılması ekmek kırıntısını andırıp yogurulmasıdır aksi takdirde elinizi yag içinde bırakıyorsa tereyag yanmıstır hamur deforme olmustur.bu durum pişme esnasında problem cıkarmaz tad açısındanda.fakat kıtır butun bir dilimmi sunacaksınız pıtır pıtır dokulen bir dilimmi sunacaksınız bunu gercekten etkiler..


tart sogudugunda dolgu kremasını ustundeki tarife gore hazırlayıp cok tutmayıp cunku kabuk tutup sertleşiyor bu krema ters ceirdip tabaga aktardıgınız tartınızın cukur kısmına dokun..

soydugunuz meyveleri yerleştirip hemen hazırladıgınız tart jolenizi(1 paket kafi) ustune boşaltın


yaklasık 1-2 saat buzdolabında bekletip soguk servis yapın:)




herkese guzel aksamlar...



sevgiler..



gokche!