CEMAL USTANIN PEYNİRLİ POĞAÇASI

















































CEMAL USTANIN PEYNİRLİ POĞAÇASI


hamur için;


yarım paket 125 gr margarin

1 yumurta

2 çorba kaşığı yogurt

2 su bardagı(250 gr) un

2 çay kaşıgı tuz

1/2 paket kabartma tozu


peynirli harç için;


100gr beyaz peynir

5-6 dal maydanoz

5-6 dal dereotu


üstü için;

1 yumurta

çörek otu, susam, haşhaş vs.


12 adet 190 derecede 20-25 dakikada


harç için;

peyniri ufalayın maydanoz ve dereotunu ince kıyıp harcı hazırlayın


hamur için;

yumusamıs margarin, tuz, kabartma tozunu ve yumurtayı iyice yogurun

yavas yavas unu ekleyip yumusak bir hamur elde edin(usta burda hamurun 485 gr gelmesi gerektiğini soyluyor ama benim tartma durumum yoktu)

hamurdan ceviz buyuklugunde 12 parça koparıp un kullanmadan 8-10 cm çapında acın

ortasına peynrili harcı koyup yarım daire şeklinde katlayıp yaglanmıs fırın tepsisine dizin

üstüne çırptıgınız yumurtayı ve çörek otu vs serpip fırınlayın


herkese mutlu aksamlar diliyorum!



sevgiler..


gokche!