FARKLI BİR ELMALI KEK...



bu kek annemin tarif defterinden..yapılıs aşamları gayet kolay tek ozelliği elmaların boyle yuvarlak (bu sayede her yuvarlak dilim bir porsiyon oluyor) ve ince şekilde kesilip fırına atmadan hemen önce yerleştirilmesi..lezzeti tam yerinde..biz bayılıyoruz ailecek :)

elma tarcın brilikteliğini sevenlere gelsin bu kek :)))



ELMALI KEK



2 su bardagı şeker

1 su bardagı yogurt

3 yumurta

125gr margarin + 1/2 su bardağı sıvı yağ (veya toplamda 1 su bardagı sıvıyağ)

2 su bardagı + 2 dolu dolu yemek kaşıgı un

2.5 yemek kaşıgı tarcın

1 paket kabartma tozu

2-3 adet elma


****ben bu keke yine kendimce yorum getirdim ve 1 tatlı kaşıgı toz zencefil ve 1 tatlı kasıgı toz karanfil kattım :) elmaya yakısacagını dusundum iyikide atmısım :)



şeker ve yumurtayı köpürene kadar cırpın

sıvı yag ve yogurdu cırpıp homojenleştirin

ardından elenmiş un , k.tozu, ve tarcin(ben zencefil ve karanfilide ekledim) ekleyerek homojenleştirecek kadar cırpıp yaglanmıs kek kalıbınıza boşaltın

ortasını oydugunuz ve ince dilimlediğiniz elmalarıda yerleştirin

180 derecede 35-40 dakika yeterli geliyor

 









afiyet olsun :)



sevgiler...


gokche!