TAHİNLİ KEK...




merhaba herkese..

geçmiş kandilinizi kutluyorum :)

iftar sonrası bende kurabiye ve kek krizi hat safhada oluyor blogları gezdiğimde yalnız olmadıgmı anlıyorum :)) hatta pasta yapmışsam onuda en kalın dilim alıp tuketiyoruz..


babam Konya Bozkırlı..Bozkırın kavrulmuş susamdan yapılan azcık acımsı ve ama yogun kıvamlı(ki pekmez köpük-iç anadoluya has bir tatlı- reçel bal marmelatla nefis oluyor) mis gibi susam kokulu bir tahini var..kekin renginin koyu olması bu sebepten..







TAHİNLİ KEK

2 yumurta

2 su bardagı şeker

1 su bardağı yogurt

1 su bardagı tahin

125 gr erimiş tereyağ

2.5 su bardagı un

1 paket k.tozu


yaplışı;


şeker yumurta krema kıvamına gelesiye çırpılacak

üstüne yoğurt ve tahin eklenecek homjenleşene kadar çırpılıp,

un + k.tozu elenerek eklenecek bu karısımda homojenleştirilecek



180 derecede 30-45 dakika arası bir zaman diliminde pişirilecek(30 dakka sonrası kontrol edilmeli kurdan testi ile)

benim kullandıgım yuvarlak tepsi 30 cm çapındaydı dilimler ince gorunebilir..ama yogun kıvamlı kek oldugunu unutmayın..


HAYIRLI BAYRAMLAR DİLİYORUM...



sevgiler...



gokche!